Coronavirus en uw bezoek aan de tandarts/mondhygienist

Update Maart 2020

Wij kunnen ons voorstellen dat u als patient vragen heeft omtrent uw bezoek aan onze praktijk. Algemeen geldt dat de kans dat u besmet raakt met het coronavirus klein is. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als u naar de tandarts of mondhygiënist moet.

Praktijken zijn gewoon open
Mondzorgpraktijken volgen de richtlijn Infectiepreventie en hoeven op dit moment geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten.

Goede hygiëne is van belang
Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, blijft goede hygiëne van belang.

Let op
Heeft u een afspraak bij de tandarts? Alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd, maar let wel even op de volgende punten:


Hoesten
Als je hoest, kun je gewoon naar de tandarts.

Mondkapjes
Om jou en zichzelf te beschermen draagt de tandarts tijdens de behandeling altijd een mondkapje. Dit mondmasker heeft niets te maken met de recente corona-uitbraak. Overigens zijn er geen mondkapjes bij de tandarts verkrijgbaar voor eigen gebruik. Ze bieden ook geen bescherming tegen het coronavirus.

Hand geven
Misschien dat de tandarts geen hand geeft bij binnenkomst. Niet om onaardig te zijn, maar om de kans op een mogelijke besmetting te beperken. Wilt u hem op uw beurt niet de hand schudden? Geef dat dan duidelijk aan om misverstanden te voorkomen.

Voor meer informatie: Klik hier voor actuele informatie (https://www.allesoverhetgebit.nl/nieuws/coronavirus-heb-je-een-afspraak-bij-de-tandarts/)

Afbeelding1 Afbeelding1